pff wat wordt warm....
Door: eMma..
Blijf op de hoogte en volg eMma..
17 Maart 2007 | India, Kundāpur
Gister heb ik de laatse fase van het dak afgerond en afgelopen weke begonnen met een report over de hele constructie techniek stap voor stap beschreven. Was heel bevredigend om nu oo wat op papier te hebben en werkte als een zelfreflectie van wat ik de afgelopen tijd geleerd heb.
Nu wordt het tijd om de training te gaan geven. Weer met director van Nammabhoomi gesproken en waarschijnlijk gaan we in de 2e week van april de training geven.
Afgelopen weekend zijn mn 2 roommates vertrokken en ook Rike en Annelies hebben kundapur verlatem. Voelt wel beetje alleen nu, ook omdat mn gastgezin bijna geen engels praat. Aan de andere kant heb ik wle steeds meer contact met Indiers. Vorige week met Rike, Annelies en twee gozers uit Mysore naar Goa geweest. Was heel leuk om samen met hen die trip te maken omdat je zoveel meer te weten komt als je samen met Indiers bent. Ook was het heel interessant mdat ze uit een rijke moslim familie komen en je zo weer een hele andere kijk op dingen te weten komt. The love-problems met aranged en not-aranged huwelijken door de ouders is iets wat in alle lagen van de bevolking speelt. De meeste jongeren zijn meer open-minded e willen een huwelijk uit liefde dit botst soms met de ouders...
Ik wil Kannada leren schrijven dus mss is de volgende brief die je krijgt in Kannada :P En ook bezig alle verschillende soorten ontbijt die ik krijg in mn gastgezin vast te leggen op foto, want ze zijn zooo goed :)
Veel liefs uit t steeds heter wordende India, kus!
eMma..
Jullie berichtjes blijven leuk om te lezen!
Veel liefs uit t steeds heter wordende India, kus!
eMma..
Jullie berichtjes blijven leuk om te lezen!
17 Maart 2007 - 11:31
Wenneke:
Joepie!Ik ben een keertje als eerste! Zit nu ook zo vaak achter de computer ivm mijn studie...
Ik zal dan in de tussentijd Kannada leren lezen, want zou het jammer vinden als ik je avonturen niet meer kon volgen...
Komen er geen nieuwe mensen meer in plaats van die mensen die nu weg zijn?
Veel succes en plezier weer en vergeet niet genoeg water te blijven drinken als het zo warm is...
Tot de volgende keer!
XX
Wenneke -
17 Maart 2007 - 14:11
Tamara:
hey meis
ik had je vanmorge al even op de msn gesproken.
maar tog leuk om zo je verhaaltje weer te lezen.
leuke foto's.
kus tamara -
17 Maart 2007 - 18:17
Johfra:
Hey eMma,
Elke keer weer gaaf om je avonturen te lezen! Zo snap ik tenminste een beetje waar je het over hebt als je terugkomt ;->
Geniet met volle teugen van elk moment dat je hebt.
Greetz,
Johfra -
17 Maart 2007 - 19:27
Yeshe:
Lieve Em,
Wow, Goa, lijkt me echt super. Daar moeten we ook maar naartoe als we samen een x gaan! Lijkt mij inderdaad ook wel eenzaam zo zonder je roommates... Maarja, nieuwe ronde nieuwe kansen...Ga inderdaad net als wenneke maar snel Kannada leren, hahah! K ga zo naar Kelly's feest (bananen-chococakejes eten hihi) zal haar wel een dikke knuffel van je geven! Daarna misschien naar de Ierse pub -> St. Patrics Day (weet niet hoe je t schrijft...).
Lieverd, een hele dikke knuffel en een kus! -
17 Maart 2007 - 20:50
Eva:
Ola emma! Klinkt allemaal nog helemaal super daar! Spannend ook die trainingen straks! Ben ook wel benieuwd of je nog nieuwe huisgenoten krijgt!
Wij hebben vandaag tegen Jump gespeeld en met 2 puntjes verloren.. dus misschien gaan we nu de volgende keer eens winnen;) want het lukt allemaal niet echt meer sinds jij weg bent!! Je moet volgend jaar maar gewoon weer terugkomen:)
Em, heel veel plezier nog en geniet lekker van het warme weer, lijkt me heerlijk om de winter eens een jaartje over te slaan! Liefs! -
18 Maart 2007 - 12:35
Anke:
Lieve Emma, leuk was het gisteren even met je te msn-en. Was de eerste keer dat ik dat deed. Vond het wel ingewikkeld omdat Paul en jij en ik steeds door elkaar zaten te reageren. Het pakje ligt klaar voor je, maar je zou nog 1 ding doorgeven om erbij in te doen. Ze moesten wel lachten bij Kathmandu toen ik vroeg om een linkerzool voor in je wandelschoen omdat een hond die aangevreten heeft. En ze kwamen met handige flesjes om te versturen om het spul in te doen voor de behandeling van je schoenen.
Hoorde dat je gisteren ook al gemsned had met de Leeuwardse afdeling. We blijven zo goed op de hoogte van alles, dat is erg prettig! Na het msnen gisteren ging Paul alvast eens even kijken naar vluchten die kant op. 25 Mei heeen en 9 juni terug is nu de meest aantrekkelijke optie. Je hoort het nog wanneer het definitief wordt. Kans is klein dat Lucas mee kan komen, jammer he.
Krijg je nog snel nieuwe roommates? Volgens mij ben je dit weekend in Bangalore, geen taxi's meer nemen zou ik zeggen!!
Wij gaan zo naar de verjaardag van oma, het wordt toch in Rosmalen gevierd deze respectabele 81e verjaardag.
Groeten voor Annelies, Rike, Gandagar en je gastgezin, en heel veel liefs voor jou, xxx mama -
19 Maart 2007 - 06:22
Laurian:
Hey eM,
Hardstikke leuk weer eens wat van je te lezen. Op het kleurenfestival (de foto dan) zie je er wel een beetje ongekleurd uit hoor..;-) Je maatjes hebben zich meer toegetakeld! We missen je wel met basketball hoor (tenminste, ik iniedergeval wel..); je positieve spirit is hard nodig!
De lagere school op de foto ziet er wel heel professioneel uit, stoer dat jij daaraan hebt meegeholpen. Lijkt me echt superleuk (en ook wel zwaar natuurlijk, maar da's ook wel heel bevredigend denk ik). Geniet ervan, heel veel lol, en tot de volgende mail!
Liefs,
L. -
19 Maart 2007 - 09:37
Rik:
Ha die Emma,
je bent dus die trainingen aan het geven, mooi! Fijn dat het jou ook een prettig gevoel geeft e.e.a. op papier te kunnen zetten. Bijzonder ook hoe ambiteus je blijft onder die klamme hitte daar. Welja joh, leer er nog even een taaltje bij! Mooie berichten hoor!. Hoe was dat Happy Holy? Een broer van Anna heeft ook eens een keer midden in die verfgevechten gezeten, zeer vermakelijke foto's heeft dat opgeleverd. Vergis ik me nu, of 'lijkt' het of jij iets minder besmeurd bent met vrolijke kleurtjes dan je buren? :-)
Van harte ook met je 81 jarige oma.
Tot de volgende ronde!
Lieve groeten, Rik. -
19 Maart 2007 - 10:32
Irene:
dank voor je berichten. vind het zo leuk om te lezen hoe jij je daar handhaaft. Ik was ook in Goa, mooi die slaphutten...In maart was ik er, bloedheet! Sterkte met de hitte en alles, ik vind dat je het fantasties doet allemaal, poetje af!!! Wat een ervaringen, dagdag, tot de volgende keer. irene peters., -
19 Maart 2007 - 10:37
Ferry:
Leuk nieuws Emma, in meer dan een opzicht. Het is altijd leuk om goed nieuws van je te lezen, maar ook om daar goed in door te horen klinken dat je het er naar je zin hebt, en ook leuke dingen doet naast je werk. Hier missen we je natuurlijk, primair als mens, ook als basketballSTER (nog geen wedstrijd gewonnen dit jaar). But keep up the good work! Liefs,. kus, Ferry -
19 Maart 2007 - 10:51
Minke:
Hoi Em,
Ik heb even niet geschreven omdat ik hier thuis ook een zieke had; Peter had/heeft een heel akelige oogontsteking, gelukkig nu weer aan de beterende hand. Jij maakt heel wat mee zeg, gelukkig dat je je weer zo goed voelt. Enig om te lezen hoe je je daar aanpast. Het taalgebruik wordt ook steeds meer doorspekt met engelse zinsneden,valt me op. Wat een stoere foto dat je aan het metselen bent; je past al helemaal bij de omgeving. Take care! Groetjes van iedereen op Goethelaan 21!
Minke -
19 Maart 2007 - 17:39
Jacqueline:
Hoi die Emma,
Leuk weer even een zonnig berichtje te ontvangen hier in het koude Nederland. Je mag wel een beetje van de warmte daar deze kant op sturen.
Zei net tegen Frits dat ik het geweldig vind hoe jij daar in dat verre India je 'draai' vindt. Lees uit de mail van Anke dat je ouders ook plannen hebben om die kant op te gaan. Leuk vooruitzicht!
Succes met het leven daar en tot horens
Jacqueline -
19 Maart 2007 - 20:25
Maartje:
Hoi Emma,
Lijkt me heerlijk zo'n (halve) winter overgeslagen zoals jij doet. Hier heeft het vandaag nog een beetje gesneeuwt.Heb je nou tussen die palmbomen op het strand geslapen? Die school ziet er heel netjes gemetseld uit.
Fijn dat het lekker gaat allemaal, ben ik blij om. Geniet en leer maar lekker verder. ik hoop wel dat je er een vertaling bijdoet als je in het Kannada gaat schrijven..
Liefs Maartje
p.s. Ik heb je gisteren wel gemist bij oma. -
20 Maart 2007 - 08:04
Mariët:
Ha die Emma, leuk om weer je bericht te lezen! De vorige over het ziekenhuis vond ik wel shokking; beestjes rond het infuus, getver! Ik vind je wel echt een superkei daar hoor! Ben je al naar de (indiase) film geweest? Daarin komt het love vs. arranged marriage verhaal meestal uitgebreid aan de orde, omlijst met geweldige dans en zang.
Nou dag wijffie, groetjes van Mariët, Matthijs, Carmen en Rens -
20 Maart 2007 - 11:12
Mathilde:
Leuk hoor om te volgen hoe jij je daar handhaaft! Goa was vroeger natuurlijk het hippiestrand waar ze uit de hele wereld naartoe kwamen. Toen ik er was i, ca 1990 was het al een commerciele bedoeling geworden met massages meloenen en kleedjes te koop. Het was toen december en zelfs Sinterklaas kwam er langs. Ik ben jaloers op je, India is een fascinerend land ! -
20 Maart 2007 - 14:11
Janna:
Heeej Emma! ben net terug van wintersport, was heerlijk die sneeuw! maar als ik die mooie foto's van palmbomen, de zee en de zon zie, dan lijkt dat me toch ook wel wat ;)!
Kan je wel al 'n beetje communiceren met de Indiers? Leuk dat je hun cultuur op die manier echt beleeft, wanneer je zomaar op vakantie gaat kom je daar waarschijnlijk veel minder aan toe.
Heel veel plezier de komende tijd en succes met alle bouwprojecten! xxx Janna
p.s. haha die ene foto met die verf vind ik echt vet! :) -
21 Maart 2007 - 16:46
Karuna:
heey emma, hoe vond je goa? ben je nog de zee in geweest? ik blijf nog steeds super jaloers dat jij in het lekker warme india zit en wij hier in dit koude kikkerlandje waar het zomer wordt als het winter is en winter wordt als de lente moet beginnen. jammer dat je roommates ervandoor zijn, maar je zult vast nieuwe "Indian Friends" ontmoeten. Veel plezier nog! xxx karuna -
21 Maart 2007 - 19:16
Kerstin:
Heerlijk al die tripjes die je maakt! Prachtig wat je daar allemaal maakt zeg. En de hitte tja wat wil je ... de kou van hier? Geef mij maar de hitte hoor... het is hier nu weer echt winters!
Groetjes
Kerstin -
22 Maart 2007 - 14:25
Manon:
ooooh em nu ben ik wel even jaloers... Wat ziet dat er mooi uit allemaal daar! Zoals je al las missen we je wel een beetje (erg) in het team en sowieso ook bij kelly's feestje, want om nou met zn 2en de lion king te gaan zingen... dat ging toch wat ver.
Jammer dat je toch een beetje minder nederlands om je heen hebt, aan de andere kant nu meer contact met indiers, is ook supervet! Misschien zelfs nog wel leuker omdat je dan extra veel van de cultuur oppikt, zoals je ook al zei.:)
Ben bezig aan een lange brief, die zie je binnenkort wel verschijnen:)
kuskuskus!!! -
24 Maart 2007 - 16:04
Marijn:
ja het is er warm dat ben je denk ik nioet gewend?!
wij moeten naar school jij bent er awl van af jij zal er blij om moeten zijn?!
-xxx-marijn je nichtje -
03 April 2007 - 17:50
Willeke:
Emma, krijg je binnenkort ook bouwvakvakantie. Je hebt in ieder geval dit vak wel geleerd zo te horen.
Je bent nu al ruim drie maanden in India en over een tijdje komen Anke en Paul. Hardstikke leuk om ter plekke je belevenissen en indrukken te delen.
Alles goed hier. Eergister vanwege verrassend mooi weer alweer de eerste bbq gehad op een feestje. Ben begonnen met tennissen en dat bevalt prima. Ook leuk om samen met Reinoud te doen.
Het is al bijna Pasen en dat vind ik vaak een hoogtepunt in het jaar. Niet alleen qua ontluikende natuur.
Ons geliefde dorp was op het Journaal dit weekend aangezien een paar ME-ers die vorig jaar zo veel klappen uitdeelden na het Oranjefeest vervolgd worden. De kaartjes voor het komende Oranjefeest zijn al uitverkocht:Jan(tje Smit).
Reinoud heeft een nieuwe bril. Van de hippe!
Groeten
Willeke -
11 April 2007 - 17:25
Kerstin SIW:
Lang niets van je gehoord! Stilte? Hoe was pasen? Binnenkort komt Maartje langs een toekomstige SIW LTV'er. Benieuwd of jullie elkaar zullen ontmoeten. Hier in NL is het volop genieten van prachtig lenteweer! En voor mij enorm wennen om iedere dag naar Amsterdam te gaan ( mijn nieuwe baan). Het bevalt overigens prima hoor het werken en dat is belangrijk! Op 11 mei hebben we met Annemarie (schildpaddenproject) een evaluatie en uiteraard hebben de toekomstige LTV'ers dan de kans om vragen aan haar te stellen. We zullen dan ook wel fotos verhalen e.d. te horen krijgen over Kundapur en omgeving. Groetjes maar weer en veel plezier! Wanneer komen je ouders? KerstinIk -
20 April 2007 - 09:02
Marjo:
Hoi Emma,
Leuk om je ervaringen zo te volgen. Ik hoor ook regelmatig via Anke en Yeshe natuurlijk van je wederwaardigheden. Dat bellen is wel een succes! Zo te lezen en te zien gaat het je goed met natuurlijk ook wel eens een dip. En dan is het leuk dat er iemand bij je langs komt hé zoals binnenkort.
Het zal onderhand wel erg heet zijn want je zit volgens mij vlak voor de moesson nu hé? Ook een hele ervaring!
Liefs
Marjo
20 April 2007 - 18:11
Else:
Hoi Emma
Lang geleden hoor! Ik hoorde dat je morgen gaat skypen, en dus misschien wel de berichtjes leest. Ik lees net op deze site dat Reinoud een nieuwe bril heeft, zo hoor ik nog eens wat! Hoe is 't grote nicht? ik vind het zo dapper, stoer en ondernemend van je wat je doet! En leuk om af en toe wat te horen. India is wel ver weg van het alledaagse leventje hier Leeuwarden. Weinig spectaculairs te melden verder. Dikke kus -
20 April 2007 - 18:12
Else:
O ja, en die toastjes die naar je toe komen, die neemt Marijn ook altijd mee naar school, tenminste die oregano/olijfoliesmaak. Geniet ervan!