India is net de belastingdienst
Door: eMma..
Blijf op de hoogte en volg eMma..
21 April 2007 | India, Kundāpur
Namaskara!
Ik zit nu midden in de training in Nammabhoomi. Niet dat dat vlekkeloos gaat…hoeveel verschillende bouwtekeningen en materiaalcalculaties ik heb gemaakt staat me niet meer bij... Met hoeveel mensen k heb gesproken over de training is me ook even ontschoten. En zelfs tijdens t bouwen staat niet alles vast (letterlijk en figuurlijk!) Voordat je echt wat voor elkaar krijgt hier en helder heb wat je wil gaat heel wat tijd en discussies in zitten. Eigenljk een beetje zoals de belastingdienst, waar k 4 maanden gewerkt heb voor mn India-reis, voel me helemaal thuis hehe.
Niet dat t af en toe heel irritant en frusterend is. Twee weken geleden mn eerste echte baalweek in India gehad. Mn project liep niet, mn gastgezin is af en toe beetje vaag en ik was ng steeds alleen n mn gastgezin, ook begon ik aan het hele nut van mn project te twijfelen en ik kon er met niemand over praten. Toen kreeg ik ook ineens hoofdpijn en hoge koorts. Uiteindelijk is alles goed afgelopen. Ik was na 3 dagen weer helemaal gezond en een nieuw meisje is in mn gastgezin gekomen. Bruna, een heel cool weiffie uit Frankrijk. En ik heb mn instelling verandert. Als je wat wil bereiken moet je hard en duidelijk zijn en die mood probeer ik nu vast te houden.
Ook leuk nieuws vanuit hier…het huwelijk van mijn gastbroer Kiran uit Bangalore was 2 weken geleden. Supergroot feest. Het is was een prtestants huwelijk. Zondagavond was ‘rose’, na een gebed van de priester werd Kiran in zijn ondergoed met zn getuige ernaast helemaal ingesmeert met een soort wittig cocosprutje.(zie foto) Later kwamen zn neefjes ook nog om m met eieren en n tomaat in te zepen. En dit allemaal in teken van vruchtbaarheid en reinheid. Met de 200 genodigden nog lekker gegeten daarna.
Maandag was echter de grote huwelijksdag. In de kerk werd Kiran met zijn vrouw verbonden. Na de kerk was er een ceremonie en diner voor 1500 mensen! Heel podium was opgebouwd, lichtvoorziening, band en presentator…alles was er. Deel van het hele geburen was dat de bruid zich 3 keer omkleed: eerst een witte trouwjurk, daarna een rode sari en later een blauwe. Een dng van de ceremnie staat me ng heel goed bij, de presentator gaf een voorbeeld van een stel wat al 50jaar getruwd was en wat de kracht van dit goede huwelijk was.Namelijk dat de man alle kleine beslissingen aan de vrouw overliet (zoals het kiezen van de kleur gordijnen) en dat hij zich bezig hield met alle grte beslissingen. (!)
Zo zit de Indiase mentalteit over man-vrouw relatie nog wel in elkaar. Dit is wel aan het veranderen.
Verder hb ik Ronald en Hanneke in Goa gezien en zijn ze later naar Kundapur gekomen en naar Basrur om in mijn gastgezin te komen eten. Beetje jammer dat de hond na mijn schoenzool nu ook Ronald’s adidasjes te grazen heeft genomen…
Veel Nederlands gepraat de afgelopen week, dus wat mnder Engelse woorden tussendoor nu gelukkig. Ook met skype haal ik mn Nedrlands een beetje op, als je ff relaxt wlt lullen supermakkelijk te installeren en dit s mn skpenaam: hema.de.metselaar
‘leuker kunnen we t niet maken, wel makkelijker’ ;)
Maar mn Nederlands zal ook dor Arjen op peil gehouden worden. Maandag komt hij voor twee weken hier, echt super zn in! Eerst weekje Kundapur, mss beetje helpen n mn project en dan gaan we ng een week reizen met als eindbestemming Mumbai, ben benieuwd…en kan niet w88 op de kaas en toastjes hehe
Ook nog wat reisfoto’s en huiselijke plaatjes heb k drbij gezet…enjoy!
De toets van de ‘i’ en ‘o’ doen t niet z goed zoals je mss wel kunt zien srry!
Dikke kus, liefs,
eMma..
‘leuker kunnen we t niet maken, wel makkelijker’ ;)
Ook nog wat reisfoto’s en huiselijke plaatjes heb k drbij gezet…enjoy!
De toets van de ‘i’ en ‘o’ doen t niet z goed zoals je mss wel kunt zien srry!
Dikke kus, liefs,
eMma..
21 April 2007 - 11:32
Anke:
Ja ik zat erop te wachten! Per skype al aangekondigd. De moderne communicatiemiddelen floren weelderig de laatste tijd hier in huis. Elly belde nadat wij opgehangen hadden om te vertellen dat ze een brief van je had gehad met een roepiebiljet erin. Vond ze erg leuk. We konden haar gelijk de laatste nieuwtjes vertellen. Leuk die foto's, die sari staat je goed, mooie kleur ook. Wij gaan zo naar Rosmalen en daarna spulletjes afgeven op de Hondsrug. Oma gaat misschien een home-trainer kopen om het fietsen te kunnen blijven oefenen. Leuk he! Nog 1 week en onze Italiaanse wandeltocht begint. Ik ben benieud of ik het volhoud. Goed weekend en veel succes met het dak volgende week en veel plezier samen met Arjen, heel veel liefs voor jou van je moeder -
21 April 2007 - 11:39
Wenneke:
Hey Emma,
Leuk weer een berichtje van je! Ik vroeg me laatst nog af hoe het met je zou gaan!
Goed dat je je zo flexibel opstelt en leuk dat er een bekende van je langs komt maandag!
Ik ga strakjes naar Soest voor onze eerste wedstrijd tegen de Red Stars Vorige week eindelijk weer is goed gewonnen, hopelijk vanavond weer. Het laatste officiele speelweekend was vorige week, maar wij hebben nog 3 wedstrijden te gaan... maar ik vind het wel leuk om lekker lang door te kunnen blijven ballen.
WE missen je uiteraard nog steeds hoor!
Veel plezier met Arjen en tot de volgende keer!
XX
Wenneke -
21 April 2007 - 12:39
Manon:
hee lieve lieve em!
Fijn om weer eens wat van je te horen meis! Hoorde van yesh al dat je een baaldag (week...) had en ik vind het heel knap van je dat je je eroverheen hebt gezegd, lijkt mij ook heel frustrerend als je spijkers met koppen wil slaan, maar niemand werkt mee.
Leuk dat ronald langs geweest was en leuk dat arjen komt! Hier gebeurt er van alles, maar alles staat in de brief die toch per post komt...
kusjes!!!!!!!!! -
21 April 2007 - 13:34
Karuna:
Heey Emma!
Lang niks van je gehoord maar dan nu toch eindelijk! Jemig wat een leuke foto's heb je gemaakt! Wel luxe zo'n kamer voor je alleen. Ik ken het alleen maar van de kleine kamertjes enzo, maar je hebt nog een eigen badkamer ook! Was het leuk om zo'n bruiloft mee te maken? Lijkt mij echt heel bijzonder en mooi. Zo veel verschillende kleuren en mensen. En zo blij en feestelijk. Kunnen wij Nederlanders nog wel wat van leren!
Heb je al veel sari's gekocht? Stond je erg mooi!!!
Nou, geniet er nog even van en veel plezier met Arjen en een goeie reis naar Mumbai! (hoop daarvoor nog wel wat van je te horen! ;-))
Veel liefs, Karuna -
21 April 2007 - 16:28
Derek Djons:
Supertof om te horen hoe het daar allemaal gaat. Succes daar en inderdaad, hou die mood vast :) dan draait de rest om :D -
21 April 2007 - 17:56
Eva:
Lieve Emma,
Fijn om weer wat van je te horen! Ben blij dat alles goed gaat met je en dat je weer over je baalweek heen bent.. af en toe een dipje hoort er helemaal bij lijkt me. Echt heel leuk om ook die foto's te zien, zo krijgen we echt een goed beeld en die bruiloft zul je denk ik niet snel vergeten he?!
Het lijkt me ook fijn dat er af en toe nederlands bezoek komt! Denk dat je ouders ook over niet al te lange tijd naar je toe komen of niet? Ook gezellig dat je een nieuwe huisgenoot hebt, toch fijn om met iemand te kunnen praten die in hetzelfde schuitje zit!
Nou meis heel veel plezier nog & pas goed op jezelf. Veel liefs, Eva -
22 April 2007 - 09:16
Tamara:
hey meis
egt leuk om weer te lezen hoe het gaat en leuk dat ronald er ook was.
ik hoop dat je nog een leuke tijd heb daat en je foto's zijn egt leuk je jurk of hoe dat daar heet die je aan had is egt mooi.en staat je egt goed.
kus en knuf tamara -
23 April 2007 - 15:21
Annelies:
Hi Kanjer!
Hoop dat je alweer wat verder bent met je project en de bijbehorende training, maar ik heb er alle vertrouwen in!
En meis, geniet echt volop van je India-ervaring, want voor je het weet zit je weer in ons georganiseerde, schone en koude (voor jou misschien wel niet) Nederlandje!
Ik mis India en alles eromheen eigenlijk wel een beetje…..
Dus geniet maar voor twee….heel veel plezier en succes nog in India! En veel plezier met Arjen!
Big hug van het blonde popje:) -
26 April 2007 - 12:10
Laurian:
Hey Emma,
Ik sluit me aan bij Wenneke, hardstikke leuk wat van je te horen! Geniet van je tijd met Arjen. Heb zelf weinig nieuws te melden,...bbaltecnisch gezien missen we je nog steeds (iig ikke wel); kunnen we je overhalen volgend jaar toch 'gewoon' bij SVO te blijven ballen? ;-))))
Have fun, liefs, L. -
27 April 2007 - 10:05
Janna:
Heej em! Wat 'n mooie foto's van het huwelijk! Zo zou ik ook wel trouwen ;) sowieso leuk om al die foto's te bekijken, geeft wel een beter beeld van India want vind het nog steeds soms moeilijk voor te stellen dat je helemaal aan de andere kant van de wereld zit. tis daar zo anders dan hier… (afgezien van de temperatuur misschien want het is hier ook al tijden superzonnig en droog ;)). Veel plezier tijdens je weekje reizen, lijkt me wel ff ontspannen als je elke dag zo hard werkt en na je moeilijke week, geniet ervan! Liefs Janna -
29 April 2007 - 09:00
Marijn :
leuke foto's zeg kus marijn -
29 April 2007 - 18:42
Rik:
Mooi, een nieuwe update van Emma!
Fijn om weer van je te horen en bijzonder leuke foto's. Zo'n bruiloft lijkt me inderdaad iets heel bijzonders.
Veel geluk nog en evenveel succes met het standvastig vol houden van de bouwplannen!
Liefs,
Rik. -
06 Mei 2007 - 14:52
Wil:
Hoi Emma,
Ik had je allang eerder willen schrijven via een brief (te meer omdat ik te laat was om je een goede tijd toe te wensen). Dat is er nooit van gekomen en nu is het eind voor jou al in zicht, dus toch maar even een berichtje via deze digi.
Ja zo'n reis is letterlijk voor jou vallen en opstaan, daar kun je nu over meepraten. Een reis met ups en downs. Wel geweldig dat je alles - wat niet altijd even gemakkelijk is geweest- hebt doorstaan. Behoorlijke groeimomenten in je leven. Bravo...petje af voor je. Dit nemen ze je nooit meer af.
Ik had overigens niet anders van je verwacht want je bent een harde voor je zelf zoals ik je ken.
Je nieuwe instelling moet je vasthouden in je leven dan is je reis geslaagd te noemen. Zoals jezelf schrijft:´als je wat wil bereiken moet je hard en duidelijk zijn´. Dat geldt niet voor iedereen, maar wel voor jou, want als jij hard bent is dat net de juiste toon.
Wie Arjen dan ook moge zijn. Heel veel plezier samen in Kundapur en het reizen t/m Mumbai.
Hunker je zo naar de Nederlandse kaas?
Ik heb genoten van je verhalen en foto´s.
Een hele goede tijd nog en ik zie je in de Goethelaan.
Veel plezier en hartelijke groet van ons allen.
Wil, de bijna buurvrouw! -
10 Mei 2007 - 13:02
Arjen:
Hey Em!!
Pfff... Nederland is maar niets hoor ;) Overal orde en regelmaat, drinkbaar water, 'Westers' Sanitair en SLECHT weer :( Zonde... Nouja... ben nu effe je site opnieuw aan het doorpluizen, geeft heel leuk beeld op een of andere manier! :D Ik spreek je hopelijk snel? Veel plezier en laat je niet op je kop zittendoor die dude uit Nammaboohmi met die S (geen idee hoe je zen hele naam schrijft),
dikke kus en knuffel,
Ar